Tavaszi Dolomitok

Fotós Workshop

 

Túrázz és fejlődj velünk a méltán világhírű

Dolomitok hegység égbe nyúló csipkéi között!

Tudj meg többet!

Az UNESCO Világörökség részét képező Dolomitok a világ egyik legszebb hegysége, semmivel össze nem keverhető látványáért előszeretettel járnak át a tengerentúlról is a világ vezető tájképfotósai.

A résztvevők olyan egyedi tájlépekkel gazdagodjanak, amelynek témái vízesések, vad folyók, csipkés magashegyi környezetbe helyezett egyedi modellfotók. Megmutatjuk, hogyan tervez meg egy ilyen túrát, mozogj biztonságosan hegyi környezetben, hogyan komponálj, milyen expozíciós értékeket használj és dolgozd ki képeidet úgy, hogy világszínvonalú munkát tudj letenni az asztalra.

A tábor alatt közepesen megterhelő túrákon veszünk részt, így a megfelelő kondíció és lábbeli mindenkinek ajánlott. Hajnalban kelés, hosszú fotós túrák, éjszakába nyúló retus. Biztosak vagyunk benne, hogy résztvevőként alaposan elfáradtok majd a 6 nap végére, de abban is, hogy utólag azt mondjátok majd, megérte.

A fotózások a tájkép és a tájképbe helyezett emberábrázolás körül forognak majd, bármikor lehet egyik vagy másik vonal mentén haladni, így bármely terület is érdekel a kettő közül, biztosan megtalálod a számításodat.

Fedezd fel velünk A Dolomitokat

Ezúttal férfi és női modellünk is lesz, mindketten rendkívül sportosak, hajlékonyak, így szinte bármit meg tudnak csinálni ami fizikailag lehetséges. Pontosan emlékszünk arra, hogy milyen volt mikor mi elkezdtük a fotózást, és a technikai tudás elsajátítása után a legnagyobb kihívást az okozta, hogyan pózoltassunk olyan embereket, akik szép fotókat szeretnének magukról, de nem hivatásos modellek, így erre különösen nagy hangsúlyt fektetünk majd.

Egyaránt dolgozunk majd természetes és mesterséges fényekkel, stúdió világítást teremtve természetes környezetben is, TTL és HSS képes hordozható vakuk segítségével. Kioldókat minden géptípushoz biztosítjuk! (ha vkinek Canon/Nikon/Sonytól eltérő márkája van, kérjük előre jelezze!)

Állandó fotócikk kereskedő partnerünk, a Fotoplus ezúttal is széles repertoárral lesz jelen, így a legmodernebb Canon, Nikon, Sony objektívekkel és vázakkal tanulhatok.

Programok

2019 Május 1. (Sz)

Tre Cime di Lavaredo

A Dolomitok egyik ikonikus helyszíne, a Három Nővér. Hajnalban érkezünk, a naplemente által sárgára festett és felhőbe burkolt csúcsok fotózása után útnak indulunk. Kényelmes tempóban megkerüljük a csúcsokat, melyek közül a legmagasabb eléri a 2999 métert. Utunkat tengerszemek szegélyezik, és tavasszal színes aljnövényzet kiváló lehetőséget ad az előtérrel rendelkező tájképek komponálására.

2019. Május 2. (Cs)

 Lago di Braies & Alpe de Siussi

 Délelőtt meglátogatjuk a az 1400 méteren található smaragdzöldszínű tavat, ami kiváló modellfotózás helyszín, csónakázhatunk egyet, de akár körbe is sétálhatjuk egy kellemes 1,5 óra alatt.

 Az Alpe de Siussi pedig legendás tájképes helyszín, alpesi kuckókkal, legelőkkel és klasszikus hegyvonulataival a háttérben.

2019. Május 3. (P)

Cascata di Fanes

Ezen a workshopon is szeretnénk egy különleges vízesést megmutatni nektek. Különösebb szintkülönbség nélkül egy laza kirándulás keretein belül érjük el A Fanes vízesést, amihez részben via Ferrata útvonal is vezet (és ily módon be is mehetünk a víz mögé). A tavaszi időpontnak köszönhetően jelentős vízhozamra lehet számítani, ami egy ilyen vízesés halmaz  esetén különösen látványos képeket tesz lehetővé.

2019 Május 4. (Sz) Újhold!

Utómunka nap

Ezt a napot megfáradt testünk pihentetésére és elménk pallérozására szánjuk majd. Egész nap utómunkával foglalkozunk, közös képértékeléseket tartunk, majd a hazai piacon ismeretlen tájképkidolgozási technikákat ismertetünk. Érintjük a Luminosity Maskok használatát, a színteória gyakorlati alkalmazását a retusálás folyamán.

Éjszaka pedig előkapjuk gépeinket, és fényszennymentes helyről, jellegzetes sziklákkal az előtérben a Tejút fényével töltjük meg szenzorainkat.

 

 

 

2019. Május 5. (V)

Cinque Torri  és Passo di Giau

Az Öt Torony valamikor egyetlen sziklatömb volt, de az erózió hatására ma már 5 jól elkülöníthető toronyszerű sziklára bomlott. Érdemes addig megnézni, míg le nem omlik az egyik (az Angol-torony), amire a geológusok szerint jó esély van. 

Giau-hágónál töltjük a naplementét, és meg is várjuk hogy teljesen ránk sötétedjen, és az előző nap csillagfotós tanulságaival készítjük el újabb Tejutas képeinket.

2019 Május 6. (H)

Utómunka nap II.

Az utolsó nap délelőttjét még utómunkával töltjük, a modell és tejútfotózás speciális retus workflowján megyünk végig. Majd közösen eltöltött ebéddel zárjuk a  workshopot. Délután 2-kor haza indulunk.

 

Lesd meg ezt!

Ez a time-lapse csak szolid ízelítő az állandóan változó felhőképről.

Itt valóban nincs két egyforma pillanat:

Oktatóink

Csapatunk minden erejével azon lesz, hogy Te jobb képeket és videókat készíts.

Magyar László

Túravezető és modellfotós

Szabó Roland

Filmes és Drónpilóta

Tomka Mihály

Tájképfotós és retus mester

Garantáltan jobb Fotós leszel

Az ajánlatunk egyszerű:

Ha tetszenek ezen az oldalon a képek, akkor megmutatjuk, hogy tudsz te is ezen a színvonalon dolgozni. Deal?

Ott leszünk melletted a képek elkészítésekor, elmondjuk milyen beállításokat, és miért azokat használd. A megfelelő nyersanyag elkészítése után végigvezetünk a szükséges utómunka lépésein is. Ez garantálja, hogy olyan munkát tudsz előállítani, amire azelőtt nem voltál képes. És nem csak a workshopon, hanem utána is!

 

Ebben pedig olyan biztosak vagyunk, ha úgy érzed fotósként nem fejlődtél, akkor a turistajegy ár feletti részt visszafizetjük neked (azaz csak a túravezetésért fizetsz)! 

 

Soha, senki nem mert ilyet meglépni a hazai Workshop piacon, mi viszont elégedetlen ügyféltől nem veszünk el pénzt.

Early Bird

19.900 FT kedvezmény dec 31.-ig foglalóknak

Lepd meg magad Karácsonyra a fejlődés lehetőségével amellett, hogy olyan túrára viszünk, ami életreszóló élményt jelent.

Rólunk Mondták

Nagyszűcs Péter

 

Nagy László

 

A Workshop Ára 199.000 Ft

 

 

 

helyett december 31.-ig 180.000 Ft

 

Fizetési Feltételek: Előleg 50%, 2. részlet febr. 28-ig.

Február 28-tól csak teljes összeg befizetésével.

Turistajegy nem fotósoknak (partnerek, családtagok, barátok)  79.000 Ft

helyett december 31.-ig 72.000 Ft

 

Szállás Cortina D’Ampezzo-ban a helyszínen fizetendő  kb. 35 Eur/fő/éj

 

Leutazás egyénileg, de a Facebook eventben telekocsis rendszert szervezzünk

a költségek és öko-lábnyom minimalizálás végett.

 

Regisztrálj most, mert a Workshopon csak 10 fotós vehet részt

és legfeljebb 6 nem fotós.

FONTOS!  Minden helyszínre max. egyszer viszünk workshopot.

Az élet rövid, a bakancslista hosszú….