Őszi szlovénia Fotós Workshop

Tarts velünk Szlovénia vadregényes tájaira, és gazdagodj olyan egyedi képekkel és technikákkal , amelyek szinte ismeretlenek idehaza.
Tudj meg többet!

A Workshop célja

A résztvevők olyan egyedi tájlépekkel gazdagodjanak, amelynek témái vízesések, vad folyók, csipkés magashegyi környezetbe helyezett egyedi modellfotók. Megmutatjuk, hogyan tervez meg egy ilyen túrát, mozogj biztonságosan hegyi környezetben, hogyan komponálj, milyen expozíciós értékeket használj és dolgozd ki képeidet úgy, hogy világszínvonalú munkát tudj letenni az asztalra.

A tábor alatt közepesen megterhelő túrákon veszünk részt, így a megfelelő kondíció és lábbeli mindenkinek ajánlott. Hajnalban kelés, hosszú fotós túrák, éjszakába nyúló retus. Biztosak vagyunk benne, hogy résztvevőként alaposan elfáradtok majd a 4 nap végére, de abban is, hogy utólag azt mondjátok majd, megérte.

A fotózások a tájkép és a tájképbe helyezett emberábrázolás körül forognak majd, bármikor lehet egyik vagy másik vonal mentén haladni, így bármely terület is érdekel a kettő közül, biztosan megtalálod a számításodat.

Fedezd fel velünk Szlovéniát

 

 

Ezúttal férfi és női modellünk is lesz, mindketten rendkívül sportosak, hajlékonyak, így szinte bármit meg tudnak csinálni ami fizikailag lehetséges.Pontosan emlékszünk arra, hogy milyen volt mikor mi elkezdtük a fotózást, és a technikai tudás elsajátítása után a legnagyobb kihívást az okozta, hogyan pózoltassunk olyan embereket, akik szép fotókat szeretnének magukról, de nem hivatásos modellek, így erre különösen nagy hangsúlyt fektetünk majd. Egyaránt dolgozunk majd természetes és mesterséges fényekkel, stúdió világítást teremtve természetes környezetben is, TTL és HSS képes hordozható vakuk segítségével. Kioldókat minden géptípushoz biztosítjuk! (ha vkinek Canon/Nikon/Sonytól eltérő márkája van, kérjük előre jelezze!)

Állandó fotócikk kereskedő partnerünk, a Fotoplus ezúttal is széles repertoárral lesz jelen, így a legmodernebb Canon, Nikon, Sony objektívekkel és vázakkal tanulhatok.

Programok

2018. okt. 4. (Cs)

Hajnalban kelünk, hogy szép fények mellett tudjunk vízesést fotózni – modellekkel és nélkülük egyaránt. Nap közben kanyon túrát teszünk, ide sokáig nem tör be a fény, így tudunk jó képeket készíteni.
A naplementét a szállás közeli Bohinjsko-tó közelében fotózzuk, és ha szép tiszta idő van éjszakai Tejút fotózást sem hagyjuk ki, amit tükrözni tudunk a tó vízében.

Okt. 5. (P)

Ellátogatunk a Tolmin-szurdokba, ami számtalan gyönyörű fátyolvízeséssel és türkizkék vízével kápráztat el bennünket. Mivel a kiépített útvonalak mellett függőleges sziklafalak szegélyezik, ezért a táj vegetációja érintetlen, több száz évvel ezelőtt is hasonlóan nézhetett ki, igazi őserdő érzetet ad.

Okt. 6. (Sz)

Délelőtt látogatást teszünk a Bledi-tóhoz, ami egy kultikus helyszín fotós szempontból, itt egy újabb modellfotózást is beiktatunk. Délután kábellifttel magasra merészkedünk a Triglav közelébe, így itt igazi magashegyi körülmények között készítjük el naplementés képeinket.

Okt. 7. (V)

Az utolsó nap az utómunka jegyében telik majd: Korai reggeli után 3 nagyon eltérő képet fogunk kidolgozni, részletesen elmélyülve a szükséges technikákban:
-éjszakai tájképet tejúttal,
– tájképbe helyezett, bevilágított modellfotó high-end bőr retussal
– vízeséses fotó retus Luminosíty maskkal

Szállás és ellátás

Az Mavrica apartmanház a Bohinji-tó közelében található.

Kényelmes, 2-6 ágyas szobákkal vár minket vendégszerető házigazdáink.
A szállás költsége kb. 30.000 Ft/fő/4éj, apartman nagyságtól függően.
A szállást mi előre lefoglaltuk, a helyszínen elég majd rendeznetek a szállásadó felé.

A workshop teljesen önellátó, a helyi boltban minden kb. hazai árszínvonalon tudunk bevásárolni, vacsorára pedig általában valamelyik helyi éttermet választjuk, ahol élvezhetjük a helyi gasztronómia nyújtotta lehetőségeket.

Pillants Bele!

Egy kép is többet mond ezer szónál, hát még a videó. Megmutatjuk milyen hangulatra számíthatsz tőlünk:

Oktatóink

Csapatunk minden erejével azon lesz, hogy Te jobb képeket készíts.

Magyar László

Túra vezető és modellfotós

Szabó Roland

Filmes és Drónpilóta

Tomka Mihály

Tájképfotós és retus mester

Láss Másként

A modern fotográfia két elválaszthatatlan részből áll: a kép elkészítése és utómunkája

Ha jó fotós akarsz lenni, mindkettőben jónak kell lenned. Jó képből lehet kiválót készíteni, de az alapanyagnak is rendben kell lennie, és itt sem állhatsz meg, mert a megfelelő utómunkával kell feltenni az i-re a pontot.

Ezért már a helyszínen elmondjuk, mire figyelj a kép elkészítésekor, hogy utólag könnyebb dolgod legyen.

Majd megmutatjuk, hogyan facsard ki az utolsó apró képi információt is a képeidből, hogy mire figyelj a színteória kapcsán, hogy a maximális hatást fejtsd ki a nézőidre.

Mi Magyarországon elsőként és egyetlenként tanítjuk meg neked a Világosság maszkok használatát, amit a világ vezető tájképfotósai is használnak.

A Workshop ára 99.000 Ft

Szállás a helyszínen fizetendő.

Leutazás egyénileg, de a Facebook eventben telekocsis rendszerbe szervezzük a költségek és öko-lábnyom minimalizálás végett.

Jelentkezés 50% előleggel, részletekért írj egy mailt:

hello@lightandmagicacademy.hu címre.

Regisztrálj most, mert a Workshopon max 10 fő vehet részt

(és már csak 3 hely van)